Dražen Zečić

Dražen Zečić je hrvaški pevec in tekstopisec, rojen v Splitu. Z glasbo se je začel ukvarjati že v otroštvu, njegova prva ljubezen pa je bila kitara.

Svojo kariero je začel v začetku devetdesetih s pisanjem pesmi za znane pevce in večinoma pisal o neuslišani ljubezni. Leta 1990 je izdal svoj prvi album ‘Zagrli me noćas jače’, dve leti kasneje pa album ‘Evo zore, evo dana’. Na festivalih je nastopil od leta 1990, leta 1993, pa je zmagal na Melodijah hrvaškega Jadrana s pesmijo ‘Govore mi mnogi ljudi’, pod imenom pa je izdal tudi album.

Sodeloval je z mlajšim pevcem Anđelom Kolarjem in skupaj z njim zapel pesem ‘Ima li nade za nas’, ki jo je občinstvo zelo dobro sprejelo. Leta 1999 je bil imenovan za pevca leta, s pesmijo pa je bil nominiran za Porin za hit leta. Nagrado je dobil za album ‘Nitko nema dva života’, ki je bil proglašen za najboljši album zabavne glasbe.

Prejel je tudi nagrado Golden Bird 2000 od založbe Croatia Records, ker je bilo prodanih več kot 100.000 izvodov njegovih albumov.

Leta 2003 je nastopil v Šibeniku na 7. hrvaškem radijskem festivalu s pesmijo ‘Volio bih da te vidim sretnu’, ki je postala hit.

S svojim albumom ‘Pokidat ću lance sve’ in ‘Zora’ je spet osvojil občinstvo, po tem pa je izdal album z največjimi hiti.  Leta 2007 je izdal album ‘Oprosti svijete’, kjer je navdušil s pesmijo ‘Nema ništa novo’.  Leta 2009 je izdal trinajsti album ‘U čast svim dobrim ljudima’. Leta 2013 je izdal singel ‘Pogledaj istini u oči’, v letu 2016 in ‘Sine, ona novu ljubav ima’.

Njegov album ‘Crni kralj i bijela dama’ je le v nekaj mesecih dosegel zlato naklado, ob tem pa mu je uspel tudi neverjeten podvig, saj je razprodal Areno v Puli, kar je so prenašale tudi televizijske kamere.

Dražen Zečić velja za enega najbolj iskanih izvajalcev zabavne glasbe.