SPLAVARJENJE 2017

V Radečah se je odvilo že 18. tradicionalno Splavarjenje. Obiskovalci so se pomerili v splavarjevem teku, ekipe so se pomerile tudi v Street Basket Turnirju, pobliže se je bilo mogoče spoznati celo z zorbingom in preveriti ravnotežje na rodeu. Za zabavo je prvi dan poskrbela vseslovenska radijska veselica – Petkova pumpa z didžejem Boštjanom in priljubljena Skupina Calypso.

Drugi dan tradicionalnega Splavarjenja se je začel že dopoldne z nogometnim turnirjem za otroke. V zgodnjem dopoldnevu je zazvenela tudi glasba, zanjo je poskrbel ansambel Prva liga, splavarji pa so ves dan pridno vozili obiskovalce. Popoldne se je pri več kot 35 stopinjah celzija plesalo v ritmu Tria Šubic, zvečer pa je temperaturo dvigovala Aktualova galama z Deanom Windischem in DJ Bucijem, ki so ju na odru kasneje nadomestili atraktivni Pastirji (tribute band skupine Bijelo dugme). Za češnjo na torti je v soboto poskrbela priljubljena Lidija Bačić.

Nedelja je dišala po morju, tako v kulinariki kot na odru. Klapa Kampanel je namreč privabila množico obiskovalcev, ki so ležerno poležavali ob prijetnih zvokih Dalmacije, popoldan pa je zazvenela narodno-zabavna glasba, za katero so poskrbeli člani Ansambla Smeh. Organizatorji letošnjega Splavarjenja (Event24 v sodelovanju z Občino Radeče), so z letošnjim obiskom zadovoljni, zato že kujejo načrte za naslednje leto. Do takrat pa vas v idiličnem mestu Radeče čaka splav s katerim se lahko popeljete tudi čez leto in Gostilna Pr` Veseljak, kjer se lahko okrepčate vse dni v tednu in ob tem prejmete še brezplačen izvod časopisa ali revije Medie 24 in uživate v naravi.